Ürün Kodu: Parafin (Likit)
Stok Durumu: Stokta var
0,00 TL
Vergiler Hariç: 0,00 TL

Adet

BU ÜRÜN HAKKINDA SORUN
   0 yorum  |  Yorum Yap

Kimyasal Formülü : C10-13, C14-17, C>17

Kimyasal Adı : Paraffin Oil;Mineral Oil

Görünümü : Renksiz ve Kokusuz

  • Tekstilde, materyallarin su veya hava geçirmesini önlemek amacıyla kullanılır. 
  • Eczacılıkta kullanılan parafin; sıvı haliyle, kremler, merhemler, fitil ve kabızlık, vb. ilaçlarda bulunur. Bunun dışında yapısı gereği ısıl iletkenliği düşük olan parafin, bir izolasyon malzemesi gibi olduğu için fizik tedavi ve tıp alanlarında da sıklıkla kullanılır.
  • Kozmetikte kullanılan parafin malzemelerin suya karşı dayanıklılığını artırır, kalıcı olmasını sağlar ve oldukça çeşitli şekillerde değerlendirilir. Parafinin cilt bakım ürünlerinde kullanımının amacı; ciltteki gözenekleri tıkaması, nemi cilde hapsetmesi ve bu sayede cildin kurumadan yumuşacık olmasıdır. Cilt için önerilen maske tariflerinde parafinli olanları sıklıkla tercih edilir. Özellikle soğuk parafinin el ve ayak bakımında çok sık kullanıldığını söyleyebiliriz. Deride çatlama, gerginlik hissi, soyulma vb. sorunlarla mücadelede çok etkili olduğu belirtilir. Soğuk parafin, sıcak olanına göre daha hijyeniktir çünkü tek kullanımlıktır.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!